Wedstrijdverslag Jong Zulte - SK Denderhoutem

 

#
Na de recente nederlagen tegen Berlare en Haasdonk kregen we vandaag het bezoek van SK Denderhoutem. De bezoekers stonden in de buurt van Jong Zulte in het klassement. Kon de thuisploeg terug aanknopen met de overwinning?

De wedstrijd was amper gestart toe Domi makkelijk door de defensie kon glippen en alleen voor de doelman kwam, hij besloot naast. Goeie start voor de thuisploeg die combinerend de betere ploeg bleek, jammer dat daar echter geen punten worden voor uitgedeeld. Jong Zulte had veel balbezit, maar net als in de voorbije wedstrijden resulteerde dit niet in kansen. Denderhoutem van hun kant beperkte zich tot een goed blok en kwam er sporadisch uit. In de 26ste minuut kwam het dicht bij de openingstreffer, de knappe goal van Keymolen werd afgekeurd wegens buitenspel. Enkele minuten later was het toch raak, Kyan Van Impe kon een lange voorzet terug voor doel koppen, Yannick Van Impe was attent en was sneller op de bal dan Jaron en Kjell en kon zo scoren, 0-1 30ste minuut. Lang konden de bezoekers niet van hun voorsprong genieten, want 5 minuten later kon Jonathan zich doorzetten op rechts, Michel miste nipt aan de eerste paal, maar verraste zo bezoeker De Cock die hard in eigen doel schoot, 1-1 35ste minuut. Net voor rust staken beide ploegen nog een keer hun neus aan het venster, Domi zag zijn schot gered worden door De Raes en Jaron moest een corner van onder de lat weghalen.

Jong Zulte startte de 2de helft met 2 huizenhoge kansen, eerst kopte Michael over na een goede vrije trap van Jonathan. Enkele minuten later voetbalde Jong Zulte een goeie combinatie bijeen, de bal kwam bij Jonathan, maar zijn schot miste de goede richting. Denderhoutem deed waar Jong Zulte en dat was de bal op doel trappen, in minuut 55 schakelden ze snel om via Scheerlinck, die legde de bal breed voor Kyan Van Impe die makkelijk kon scoren, 55ste minuut 1-2. Het spelbeeld bleef hetzelfde, Jong Zulte slaagde er niet in om kansen bijeen te voetballen en Denderhoutem kon profiteren van de ruimtes in de rug. In minuut 70 mikt Scheerlinck vanuit een scherpe hoek op Jaron. Enkele minuten later kan het opnieuw snel uitbreken, opnieuw Scheerlinck met het overzicht, hij legt terug op Moyson die knap in de bovenhoek binnentrapt, 1-3 72ste minuut. 4 minuten later glippen de bezoekers er opnieuw door en deze keer is het Yannick Van Impe die de uitgespeelde kans kan afwerken, 1-4 76ste minuut. Jong Zulte hangt in de touwen maar probeert toch nog iets terug te doen. 10 minuten voor tijd krijgt De Raes een schot van Verstraete niet onder controle, Ternest kan de rebound hard binnen trappen, 2-4 81ste minuut. Jong Zulte gaat nu vol in de aanval, maar het is Scheerlinck die zijn sterke wedstrijd in de laatste minuut bekroont met een knappe individuele actie en een even knap doelpunt, 2-5 90ste minuut.

Jong Zulte werd vandaag geklopt door een efficiënt SK Denderhoutem die de thuisploeg hard met de neus op de feiten drukte. Door deze nederlaag komt er opnieuw een beetje druk van onderuit. Boodschap nu is de neuzen in de goeie richting krijgen en snel op zoek te gaan naar eerherstel.

11 dec. 2020
Stem op Filiep, "onze" krak van Zulte!

Ook dit jaar is er opnieuw een editie van "de krak van Zulte". Onze terreinverzorger Filiep Van…

3 sep. 2020
Volg ons
Jong Zulte vzw

Stamnummer: 9406
1e prov - Oost-Vlaanderen

Terrein eerste elftal
Kastanjelaan 75, 9870 Zulte

Terrein jeugd
Waalstraat 188b, 9870 Zulte

E-mail: info@jongzulte.be