Wedstrijdverslag FC Latem - Jong Zulte

 

#
Voor de 1ste speeldag van de terugronde stond het bezoek aan FC Latem op de kalender, het nipte verlies op de openingsspeeldag was nog niet vergeten. Jong Zulte was na de knappe zege op Adegem dan ook uit om revanche te nemen op Latem en de eerste 6 op 6 van het seizoen op te tekenen.

Op het quasi onbespeelbare veld, dat naarmate de wedstrijd alleen maar zwaarder en hobbeliger kwam was voetballen moeilijk. Jong Zulte ging desalniettemin furieus van start en kon in het 1ste kwartier al een 3-tal kansen op tekenen. Eerst kon Loïc net niet profiteren van een foutje van de keeper, enkele minuten later dribbelde Jonathan zich vrij, zijn schot ging echter net naast. In de 10de minuut zet Michel goed door, zijn poging passeert de keeper, maar strandt op de paal. Latem heeft het moeilijk en stapelt de balverliezen op. Dreigen doet het via diepe ballen op Berwouts, Pereira en Van Keymeulen, maar kansen zitten er momenteel nog niet in. Net na het kwartier kan Michel van een plaatselijk balverlies profiteren, hij komt opnieuw alleen voor de doelman, omspeelt die en schuift dan de bal binnen, 0-1 17de minuut. Latem reageert enkele minuten later met een goed schot van Rombauts, overgetikt door Jaron. Jong Zulte blijft de wedstrijd controleren, op het half uur brengt Jonathan de bal goed voor, de bal komt voor de voet van Loïc, die aarzelt niet en trapt hard binnen, 0-2 31ste minuut. Jong Zulte kan met deze voorsprong een beetje gas terug nemen en vanuit de organisatie loeren op de omschakeling, het spel hobbelt over en weer. Het is wachten tot net voor rust voor nog wat opwinding, eerst moet Jaron de poging van Berwouts in 2 keer redden en net voor affluiten komt Kjell nog dicht bij een treffer, maar zijn poging gaat net naast.

De 2de helft start Latem in een andere veldbezetting, het start gretig en gaat op zoek naar de aansluitingstreffer. De eerste kansen zijn echter voor Jong Zulte, in de eerste minuut van de 2de helft blijft Michael net niet genoeg achter de bal waardoor hij zijn treffer ziet afgekeurd worden. Even later gaat Jonathan op snelheid en met een grote brug alleen op de doel, zijn schot zoeft over. Rombauts die heerst in het middenveld schudt een minuutje later een knappe voorzet uit de voeten, Pereira kan niet missen, maar doet dit vanop de kleine rechthoek toch. Enkele minuten later is het opnieuw Rombauts die uitpakt met een dribbel en foutief afgestopt met een penalty als gevolg. Rombauts zelf achter de bal, Jaron kiest de goeie hoek en redt de 11-meter. Dit bleek een mokerslag voor Latem die zo 2 keer de aansluiting laat liggen. Wanneer Naïm halfweg de 2de helft Jonathan diep stuurt en deze hard binnen trapt is de wedstrijd gespeeld, 0-3 65ste minuut. 3 minuten later wordt het mes nog een beetje dieper geduwd en kan Loïc na assist van Jens de bal mooi over de uitgelopen doelman binnen lepelen, 0-4 68ste min. In de slotfase kan Jong Zulte nog een aantal kansen bijeenvoetballen, maar Michel strandt op de keeper, Jonathan trapt net naast en Domi raakt ook niet voorbij de doelman. Latem voetbalt ook nog een aantal kansen bij elkaar maar het zit hun niet mee vandaag.

4 mrt. 2020
Wedstrijdverslag Jong Zulte - SK Denderhoutem

Na de recente nederlagen tegen Berlare en Haasdonk kregen we vandaag het bezoek van SK Denderhoutem.…

18 feb. 2020
Wedstrijdverslag Jong Zulte - Haasdonk

Na de storm Ciara was het nu de beurt aan Dennis om de voetbalvelden te teisteren. Deze keer geen…

11 feb. 2020
Wedstrijdverslag SK Berlare - Jong Zulte

Op de vooravond van storm Ciara moest Jong Zulte op bezoek bij SK Berlare. SK Berlare vecht tegen de…

Volg ons
Jong Zulte vzw

Stamnummer: 9406
1e prov - Oost-Vlaanderen

Terrein eerste elftal
Kastanjelaan 75, 9870 Zulte

Terrein jeugd
Waalstraat 188b, 9870 Zulte

E-mail: info@jongzulte.be