Wedstrijdverslag Jong Zulte - KRC Bambrugge

 

#
Na een magere 3 op 12 en 2 thuisnederlagen moest er op de 5de speeldag op zoek gegaan worden naar de eerste 3-punter thuis. Geen makkelijke opdracht als je weet dat KRC Bambrugge op bezoek kwam. Bambrugge had 8 op 12 en beleefde een bekeravontuur waar het pas in de 5de ronde strandde na strafschoppen.

Over het eerste halfuur kan ik héél kort zijn. 2 ploegen die elkaar het nodige respect toonden met veel middenveldspel tot gevolg, Coppens kon wel scoren, maar deed dit vanuit buitenspel, waardoor de goal werd afgekeurd. Jong Zulte voetbalde geduldig en zette net als de bezoekers een goede organisatie neer. 10 minuten voor rust knutselde Jong Zulte een knappe actie in elkaar, Domi bediende knap Nicolas Steelant, die aarzelde niet en schoot knap in het dak van het doel, 1-0 35ste minuut. Bambrugge prikte tegen met een kopbal van Coppens die Jaron makkelijk kon pakken.

De 2de helft verhoogde Bambrugge de druk, Jong Zulte had het moeilijker en onderging in het 4de kwartier de wedstrijd. Bambrugge van hun kant probeerde het met veel voorzetten, maar die werden keer op keer onschadelijk gemaakt door de thuisdefensie. De stevige wind en regen maakten het voor beide ploegen ook niet makkelijk, Jong Zulte speelde met de wind in de rug en kon daar ook van profiteren halfweg de 2de helft een vrije trap van Jonathan werd verkeerd beoordeeld door Van Parys die de bal in eigen doel kopte, 2-0 70ste minuut. Bambrugge op de knieën, het probeerde met de moed der wanhoop nog om iets te doen, maar het was Jong Zulte die in de omschakeling nog de beste kansen kreeg op een 3de treffer. Van Der Heyden verstuurde nog een vrije trap naar de bovenhoek, Jaron plezierde de plaatselijke fotografen en zweefde de bal uit de bovenhoek. De bezoekende doelman loste een vrije trap, Michel tikte binnen, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. In de laatste minuut trapte Jonathan nog op doel, zijn bal strandde op de buitenkant van de paal.

Verdiende overwinning tegen een matig Bambrugge die nooit in hun spel kwam mede door de goeie focus en organisatie van de thuisploeg. Volgende week gaan we op bezoek in Kalken voor een “beladen duel”.

4 mrt. 2020
Wedstrijdverslag Jong Zulte - SK Denderhoutem

Na de recente nederlagen tegen Berlare en Haasdonk kregen we vandaag het bezoek van SK Denderhoutem.…

18 feb. 2020
Wedstrijdverslag Jong Zulte - Haasdonk

Na de storm Ciara was het nu de beurt aan Dennis om de voetbalvelden te teisteren. Deze keer geen…

11 feb. 2020
Wedstrijdverslag SK Berlare - Jong Zulte

Op de vooravond van storm Ciara moest Jong Zulte op bezoek bij SK Berlare. SK Berlare vecht tegen de…

Volg ons
Jong Zulte vzw

Stamnummer: 9406
1e prov - Oost-Vlaanderen

Terrein eerste elftal
Kastanjelaan 75, 9870 Zulte

Terrein jeugd
Waalstraat 188b, 9870 Zulte

E-mail: info@jongzulte.be