Wedstrijdverslag KFC JV Kruibeke - Jong Zulte

 

#
Op deze 2de speeldag stond de verste verplaatsing van het seizoen op het programma. Na een geslaagd openingsweekend met quiz, mountainbiketocht en kipfestijn, moest Jong Zulte op bezoek bij KFCJV Kruibeke, net als vorige week een promovendus die op de 1ste speeldag de 3 punten meenam bij buur Haasdonk.

De thuisploeg startte met veel druk naar voor om het voetballend vermogen van Jong Zulte te neutraliseren. Daar slaagden ze moeilijk in aangezien Jong Zulte héél zuiver aan de wedstrijd begon. De thuisploeg dreigde een aantal keer met steekballetjes, maar de defensie en Jaron waren bij de pinken om alles te neutraliseren. In het 1ste kwartier dreigde Kruibeke bijna op corner, maar de bal kon op tijd ontzet worden. Jong Zulte stak ook een aantal keer hun neus aan venster zonder gevaar. Op het kwartier drong Jonathan na een corner de 16m binnen en werd gehaakt met een logische penalty als gevolg. Jonathan zelf achter de bal en die trapte staalhard binnen, 0-1 14de min. Jong Zulte schakelde een versnelling hoger en de druk op de bal van de thuisploeg verdween. 5 minuten later mocht Jonathan met een vrije trap aanleggen vanop 20m, hij krulde de bal over de muur binnen, 0-2 19de minuut. De veer leek te breken bij de thuisploeg en Jong Zulte kon naar hartenlust aanvallen. Michel kopte een voorzet van Nicolas Gheeraert net naast. Op het halfuur een nieuwe corner van Jonathan, Michel verlengt knap achter het steunbeen en Naïm kan aan de 2de paal onorthodox scoren, 0-3 31ste min. Kruibeke komt niet meer in het verhaal voor en Jong Zulte laat na om de wedstrijd helemaal af te maken. Net voor rust devieert Michel een voorzet van Jonathan over de doelman, maar deze goal wordt afgekeurd omwille van buitenspel.

Na de rust zien we opnieuw Kruibeke met veel enthousiasme starten, net als in de 1ste helft zou dit echter niks opleveren en zou die druk na een 10-tal minuten wegebben. De eerste “kans” van de 2de helft is wel voor de thuisploeg, een voorzet-schot valt net onder de lat waar Jaron knap kan wegtikken, Jens is attent en kan de rebound ontzetten. Halfweg de 2de helft mag Jonathan de zoveelste corner trappen, Michael klimt het hoogst en kopt knap binnen, 0-4 66ste minuut. Wedstrijd helemaal gespeeld, Kruibeke gaat nog op zoek naar de eerredder maar ziet 2 mooie kansen over of naast gaan. Jong Zulte van hun kant krijgt nog een aantal mogelijkheden om de score verder uit te diepen, maar verkeerde keuzes zorgen ervoor dat er van beide kanten niet meer wordt gescoord.

Knappe en verdiende overwinning, volgende week krijgen we het bezoek van titelkandidaat Voorde-Appelterre. Hopelijk kunnen we verder bouwen op deze mooie overwinning.

18 feb. 2020
Wedstrijdverslag Jong Zulte - Haasdonk

Na de storm Ciara was het nu de beurt aan Dennis om de voetbalvelden te teisteren. Deze keer geen…

11 feb. 2020
Wedstrijdverslag SK Berlare - Jong Zulte

Op de vooravond van storm Ciara moest Jong Zulte op bezoek bij SK Berlare. SK Berlare vecht tegen de…

6 feb. 2020
Wedstrijdverslag Jong Zulte - KFC HO Kalken

Na de overwinning tegen de leider, stonden we vandaag opnieuw voor een moeilijk opdracht tegen het…

Volg ons
Jong Zulte vzw

Stamnummer: 9406
1e prov - Oost-Vlaanderen

Terrein eerste elftal
Kastanjelaan 75, 9870 Zulte

Terrein jeugd
Waalstraat 188b, 9870 Zulte

E-mail: info@jongzulte.be