Wedstrijdverslag Jong Zulte - Haasdonk

 

#
Na de storm Ciara was het nu de beurt aan Dennis om de voetbalvelden te teisteren. Deze keer geen aflasting waardoor de wedstrijd onder een stevige wind doorging. Rode lantaarn Haasdonk kwam op bezoek, de ploeg heeft zich neergelegd bij de degradatie en kon dus zonder druk afzakken naar Zulte. Jong Zulte van hun kant zochten eerherstel na de zwakke prestatie op het veld van Berlare.

Jong Zulte startte met de wind in de rug, Haasdonk beperkte zich tot het neerzetten van een stevige organisatie. Reeds in de 3de minuut speelde de wind al bijna een bepalende rol, een Haasdonk verdediger devieerde de bal met het hoofd, doelman Van Steen had een goede redding in huis om de bal uit zijn doelvlak te ranselen. De wedstrijd kabbelde voort met Jong Zulte die de bal kreeg maar niet aan kansen kwam, een vrije trap van Naïm die ver naast ging was het enige wapenfeit van de eerste helft voor de thuisploeg. Haasdonk kwam dichter bij de openingstreffer, uit het niets belandde een goed schot op de buitenkant van de paal. Even later schakelden de bezoekers snel om, de bal werd achter de verdediging gelegd en mede door de wind kwam die perfect in de loop van Van den Borre die beheerst afwerkte, 0-1 37ste minuut. Dit was tevens de ruststand.

De 2de helft startte met een kansje voor de bezoekers, het schot van de snelle Kanteh Daw werd makkelijk gered door Jaron. Jong Zulte met een actie van Nicolas Gheeraert, zijn schot werd geblokt. Haasdonk heeft de wind nu in de zeilen en komt er meer uit, Smolders dribbelt zich door de Jong Zulte verdediging, zijn poging wordt in corner verwerkt, die wordt kort genomen en via een knappe combinatie komt de bal bij Calle die de bal hard in het dak van het doel trapt, 0-2 54ste minuut. Enkel minuten een nieuwe tegenaanval van Haasdonk, de bal komt te makkelijk bij Kanteh Daw die niet aarzelt en in de verste hoek scoort, 0-3 56ste minuut. Jong Zulte moet dus tegen de wind in op zoek naar op zijn minst 3 doelpunten. Het krijgt de bal van de bezoekers die met de vingers in de neus hun voorsprong kunnen verdedigen. Jong Zulte claimt nog een penalty na een duidelijk duw op Domi, maar de scheidsrechter oordeelt anders. Verder dan een schot van Michiel, weliswaar vanuit buitenspel, komt Jong Zulte niet meer. Het vindt niet de moed om nog iets in te brengen tegen de stand.

Zwaar verlies na een absolute non-match van de thuisploeg. Volgend week is er een vrij weekend, ideaal om te bezinnen, de neuzen opnieuw in de goeie richting te zetten en hard te werken naar de volgende wedstrijd toe thuis tegen Denderhoutem.

11 dec. 2020
Stem op Filiep, "onze" krak van Zulte!

Ook dit jaar is er opnieuw een editie van "de krak van Zulte". Onze terreinverzorger Filiep Van…

3 sep. 2020
Volg ons
Jong Zulte vzw

Stamnummer: 9406
1e prov - Oost-Vlaanderen

Terrein eerste elftal
Kastanjelaan 75, 9870 Zulte

Terrein jeugd
Waalstraat 188b, 9870 Zulte

E-mail: info@jongzulte.be