Wedstrijdverslag SK Berlare - Jong Zulte

 

#
Op de vooravond van storm Ciara moest Jong Zulte op bezoek bij SK Berlare. SK Berlare vecht tegen de degradatie en zou met geslepen messen aan de wedstrijd verschijnen. Jong Zulte van hun kant vertrok na de knappe overwinningen tegen Bambrugge en Kalken vol vertrouwen naar Berlare.

Jong Zulte was verwittigd dat de tegenstander gretig aan de wedstrijd zou beginnen, maar vond geen antwoord tegen het viriele spel van de tegenstander. De thuisploeg won de duels, had de 2de bal en versierde de kansen. In de openingsfase kwam het 2 keer dicht bij een doelpunt, een eerste kans kwam er nadat de plaatselijke aanvaller zich kon doorzetten, Jaron omspeelde maar vanuit een scherpe hoek niet tot een schot kwam. 5 minuten later een afvallende bal die direct op de slof wordt genomen, het schot vond een medespeler op zijn weg. Berlare bleef de wedstrijd domineren en kwam half weg de 1ste helft verdiend op voorsprong. Heirewegh nam een ontzette bal op de slof en knalde droog binnen, 1-0 25ste minuut. Jong Zulte kwam amper in de match voor en kon niet voor dreiging zorgen, 5 minuten voor rust kwam Lauwers dicht bij de 2-0, zijn schot gaat voorlangs. Net voor rust een corner voor Jong Zulte, de afvallende bal valt voor Naïm die hard binnen trapt, 1-1 42ste minuut. Rusten dus met een meer dan gevleide 1-1.

Na een stevige peptalk komt Jong Zulte scherp uit de kleedkamer, in de eerste 5 minuten komt het tot 3 keer toe dicht bij de voorsprong, Merlier redt een schot van Jonathan, het schot van Domi gaat net over en een vrije trap van Jonathan gaat via de lat over. De scherpte verdwijnt al even plots als ze was gekomen, want Berlare neemt de match terug in handen. Halfweg de 2de helft komt het een eerste keer dichtbij de voorsprong, een vrije trap gaat via de muur net naast. Het is echter uitstel want een dikke 5 minuten later schakelt Berlare snel om, een knappe voorzet achter de Jong Zulte verdediging, Heirewegh kan aan de 2de paal binnen glijden, 2-1 72ste minuut. Berlare blijft doorduwen en Jong Zulte vindt geen antwoord om zich terug in de match te knokken. 5 minuten voor tijd beslist Berlare de wedstrijd helemaal, man van de match Heirewegh zet deze keer voor en Demeyer devieert de bal in de verste hoek.

Verdiende zege van Berlare tegen een onmachtig Jong Zulte, hopelijk volgende week beter tegen rode lantaarn Haasdonk.

11 dec. 2020
Stem op Filiep, "onze" krak van Zulte!

Ook dit jaar is er opnieuw een editie van "de krak van Zulte". Onze terreinverzorger Filiep Van…

3 sep. 2020
Volg ons
Jong Zulte vzw

Stamnummer: 9406
1e prov - Oost-Vlaanderen

Terrein eerste elftal
Kastanjelaan 75, 9870 Zulte

Terrein jeugd
Waalstraat 188b, 9870 Zulte

E-mail: info@jongzulte.be